Love Shoot Locaties

Het is elke keer een zoektocht voor bruiden, een love shoot locatie vinden.
Aan de ene kant moet het vaak overdekt zijn, omdat het weer niet voorspelbaar is in Nederland,
en aan de andere kant willen we ook iets moois en unieks vinden.
Vaak denkt men aan een kasteel, maar er is zoveel meer waar je een love shoot kunt houden!

Ik zal jullie in verschillende blogs telkens kennis laten maken met drie verschillende locaties. Deze locaties vind ik zelf heel fijn en passen ook bij mijn fotografie stijl. Mijn stijl is vooral licht, romantisch en levendig en mijn favoriete locaties bevatten dus veel natuurlijk daglicht. (Sidenote: Het kan zijn dat jouw fotografe deze locaties niet fijn vindt, dus bespreek dit altijd van te voren met hem/haar)

Een love shoot is iets heel persoonlijks en intiems. Je hebt koppels die hele romantische foto’s willen, maar je hebt ook koppels die het allemaal wat luchtiger willen. Er is hierbij ook geen goed of fout. Houd alleen rekening mee dat de stijl van jullie shoot wel past bij de locatie die jullie kiezen.
Ik heb daarom drie locaties uitgekozen. Ze zijn alledrie heel mooi, maar de stijlen zijn anders. Kies daarom ook de stijl waar je je het prettigst bij voelt.


Binnenstad Leiden
Ik ben opgegroeid in het centrum van Leiden. Leiden is een stad waar ik enorm van heb genoten. Ik ken letterlijk alle steegjes, mooie deurtjes, hofjes en de mooie grachten. Wekelijks wandelde ik door Leiden en ontdekte ik steeds vaker nieuwe plekjes.
Als men een locatie zoekt voor een love shoot, dan gaat men vaak op zoek naar een kasteel of landgoed. Terwijl er zoveel meer mogelijkheden zijn.
Ik heb drie keer een love shoot mogen vastleggen in de binnenstad van Leiden.
Het was een gezellige wandeling en we ontdekten samen de mooie plekjes.
Een shoot in de stad is wat luchtiger en kan ervoor zorgen dat jullie je sneller op je gemak voelen. Vaak wandelen we veel en zul je bij bepaalde mooie plekken stoppen voor wat ‘poses’. Het wandelen zorgt juist ervoor dat het bruidspaar went aan de shoot en zich op zijn/haar gemak voelt.
Zelf vind ik dit vaak een goeie alternatief voor na een wettelijk huwelijk of als het koppel een luchtige love shoot zou willen.
Niet alleen de binnenstad van Leiden is mooi. Persoonlijk vind ik Roermond, Delft, Dordrecht, Breda, Amsterdam en Maastricht ook ontzettend mooi.
Stel jullie kiezen voor een binnenstad shoot, kies de stad uit wat jullie connect.
Zijn jullie samen in die stad opgegroeid of hebben jullie elkaar voor het eerst daar ontmoet?

De Heiveld bij Nijmegen
Love shoots in de natuur vind ik geweldig! Ik hou totaal niet van insecten haha, maar de rust en de omgeving zorgt voor zo een fijne sfeer tijdens de shoot.
Een khorja is vaak een groot feest en bij dit soort locaties waardeer je de rust extra.
In de natuur is het vaak wel rustig en kunnen we privé de shoot houden.
Ik zie dit ook als een heerlijke wandeling, waarin we kletsen en foto’s maken.
Als je in de buurt van Nijmegen woont en je houdt van de natuur, dan is dit zeker een aanrader.
Als je naar ‘Staddijk 17, 6603 LM Wijchen’ navigeert, kom je uit bij een parkeerplaats. Je kunt vanuit daar het bos inlopen en de route is vrij duidelijk. Zorg dat je een niet te grote jurk aan hebt en makkelijke schoenen meeneemt.
Je hebt hoogte versschillen, een groot meer en verschillende plekken. Dus het zal geen eentonige shoot worden, als jullie hiervoor kiezen.
Wel adviseer ik je om van te voren zelf langs te gaan, als je fotografe deze locatie niet kent.
Ik vind het zelf altijd super leuk om nieuwe locaties te ontdekken, maar het scheelt wel in tijd als 1 van ons een beetje de weg kent.
Wanneer jullie samen de locatie verkennen, dan kun je alvast oriënteren waar je foto’s zou willen maken en of jullie de sfeer fijn vinden.
Soms dragen bruiden tijdens hun love shoot geen hoofddoek (maar in het dagelijks leven wel), dan is het extra fijn als je van te voren hebt kunnen inschatten of je je prettig bij deze locatie zult voelen. Ik was er zelf op een doordeweekse dag en we hebben denk ik max 4 voorbij zien lopen.
Wat ik zo fijn vind aan de heidevelden: de belichting is prachtig! Of het nou een zonnige dag is of een grauwe dag, de foto’s worden altijd mooi. Daarnaast zijn de foto’s van mijn shoots in de natuur altijd levendig en spontaan. Vaak hoef ik het bruidspaar niet continue te sturen of ingewikkelde poses uit te leggen, het gaat allemaal vanzelf.
Houd je van levendige en romantische foto's, dan is dit zeker een goeie optie!

Kasteel Rijnhuizen
Als het regent, slecht weer of koud is dan is een kasteel wel extra fijn!
Binnen is het lekker droog en warm en je hebt zoveel mogelijkheden waar je foto’s kunt maken. Kastelen vind ik ook altijd extra fijn bij bruidsparen die wat verlegen zijn of waarvan de man er niet heel veel zin in heeft haha. Vaak krijg ik ze makkelijker door de shoot heen bij een kasteel dan een vrije omgeving.
Kasteel Rijnhuizen zit bij Nieuwegein en heb ik sinds een half jaartje ontdekt.
Dit kasteel heeft een grote omringende tuin. Dit is ideaal als je groepsfoto’s wilt maken, maar ook als je een combi van binnen en buiten foto’s wilt. In de tuin heb je bankjes, bruggetjes en mooie paden. Al zou je alleen buiten foto’s maken, dan heb je al een mooie geslaagde shoot.
Binnen het kasteel heb je twee grote ruimtes en een ruimte hal.
De twee ruimtes zijn best moody (donker). Daar vind ik het zelf heel mooi om net wat uniekere foto’s te maken. De hal is heerlijk licht.
Een kasteel wordt vaak gekozen door Marokkaanse bruidsparen omdat het net wat meer privacy biedt. Je deelt de ruimte niet en huurt het echt af.
Je kunt van te voren het kasteel reserveren.
Wat ik wel adviseer, stel je wilt heel graag groepsfoto’s maken: kom asjeblieft niet met een luide stoet en met een beperkt aantal mensen. We missen enorm veel kastelen tegenwoordig omdat ze, vanwege de overlast elke keer, niet meer de mogelijkheid bieden om te shooten.
Dit kasteel is prachtig, zowel van binnen als buiten. Het zou zonde zijn als we deze ook weg moeten schrappen van het lijstje.

Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben!
Laat het mij via Instagram weten wat je ervan vindt en of je ook 1 van deze locaties hebt gekozen. En laat het mij ook weten als je heel graag bepaalde onderwerpen wilt terug laten komen in de blogs.

Heel veel succes met het vinden van je droomlocatie!

Liefs,

Fatima Zohra

Wedding

18 Augustus, 2022

Delen

Reacties komen hier

Reacties

Reactieveld komt hier