Mijn vier tips voor een Marokkaanse bruiloft


Ooit was ik begonnen aan de blog My Moroccan Wedding, maar na mijn eigen bruiloft hebben we het helaas niet verder opgepakt.
Ik vind het ontzettend leuk om toekomstige bruiden te helpen en vooral mijn visie en ervaringen te delen.
En nog steeds ontvang ik hele lieve prive berichten van mensen die de blogs missen. Dus ik pak het weer op! Dit keer zonder de lat te hoog te leggen, dus zodra ik inspiratie heb zal ik een blog typen en met jullie delen.

In deze blog ga ik mijn tips voor een Marokkaanse bruiloft met jullie delen. 
Tijdens mijn intakes voor fotografie met toekomstige bruiden deel ik al ontzettend veel tips en denk ik vooral na hoe de bruid alles perfect kan inplannen.
En hoe fijn is het als ik dit allemaal een keer uittyp en met iedereen deel. Dit keer deel ik er vier, maar heb er veel meer. Dus er volgen nog meer blogs met nog meer tips.
Dus laten we gelijk beginnen met deze eerste blog!

1. Dicht bij jezelf blijven
Een bruiloft organiseren is ontzettend leuk, maar kan ook echt vermoeiend zijn. Alle diensten regelen, allerlei verschillende meningen en vooral de onzekerheid die je voelt omdat je het soms even niet meer weet.
Mijn eerste tip is daarom ook, blijf echt dicht bij jezelf. Creëer een bruiloft niet vanuit een norm of wat men verwacht, maar creëer een bruiloft vanuit jullie kern. Wie zijn jullie, wat zijn jullie normen en waarden en wat vinden jullie belangrijk?
Het is heel belangrijk om hierbij stil te staan en samen (als man en vrouw) te beslissen hoe jullie je bruiloft willen vormgeven (los van alle externe prikkels). Uiteindelijk wil je een bruiloft vieren waar je je gelukkig bij voelt en vooral waar jullie achter staan. 
Als jullie een koppel zijn dat gek zijn op dansen en feesten, geef een feest waar dat vooral in terug gaat komen. Zijn jullie een koppel dat minimalistisch is en alles basic willen houden, dan is het juist leuk dat dat terug te zien is op jullie bruiloft.
Er bestaat geen goed of fout bij het organiseren van jullie droombruiloft. Het is perfect als het aansluit bij jullie wensen en jullie van alle momenten kunnen genieten!
Laat je dus asjeblieft niet meesleuren door de hypes of door meningen van je omgeving. Geef je feest hoe jij het wilt en jullie zullen daarna nooit spijt krijgen!

2. De Ringen
Nu een luchtige tip: draag jullie trouwringen tijdens de love shoot!
Jullie zijn in principe al getrouwd en de ringen (als jullie die natuurlijk hebben) horen juist bij een love shoot.
Vaak wordt de ring ceremonie voor het taart snijden gehouden, dus pas aan het einde van de bruiloft. En als ik deze tip niet van te voren meegeef, dan heeft het bruidspaar vaak hun ringen niet om tijdens de shoot. Zelf vind ik het zonde. Ik vind de foto’s nog mooier als het plaatje compleet is. 
Dus vergeet je ringen niet mee te nemen naar de love shoot!

3. Groepsfoto’s na de khorja
Dit is altijd een stress moment, vandaar dat ik mijn visie met jullie wil delen. 
Tijdens een Marokkaanse bruiloft zijn er best veel groepsfoto momenten. Tijdens de khorja, voor de love shoot, eerste jurk, tweede jurk en bruidsjurk. Het is super leuk en waardevol om deze foto’s te hebben, maar het kost ook ontzettend veel tijd. Bij een gemiddelde bruiloft ben je 15 a 30 minuten kwijt per moment aan groepsfoto’s. Dus stel je doet ze bij alle vijf de momenten, dan heb je een uur tot 2,5 uur aan groepsfoto’s besteed. 
Tijdens een khorja vind ik de groepsfoto’s erbij horen. Je bent nog in je ouderlijke huis, dus deze foto’s zijn voor later heel waardevol. 
Maar voor jullie love shoot vind ik het persoonlijk zonde van jullie kostbare tijd. Je zult nu vast denken, waarom? Je wilt vast een hele grote groepsfoto met iedereen in een park.
Ik ga je uitleggen waarom ik het zonde vind.
Na de khorja gaan we richting de fotoshoot locatie voor jullie love shoot. Voor een love shoot heb ik vaak 1 a 2 uur nodig om een mooi eindresultaat te kunnen leveren. Ik heb de afgelopen periode heel vaak maar 30 minuten gehad voor een love shoot. Vaak lukt het dan alsnog om een mooi eindresultaat te leveren, maar tijdens de shoot was het snel snel alles achter elkaar en het bruidspaar kon er niet optimaal van genieten. De love shoot is eigenlijk het enige moment dat jullie echt samen zijn, maar ook een moment dat jullie even tot rust kunnen komen en kunnen genieten. 
Maar stel je wilt daarvoor nog groepsfoto’s maken in een ander park, dan betekent dit dat dit ten koste gaat van jullie love shoot. Ik probeer altijd dingen te visualiseren voor klanten, want ik begrijp uiteraard dat je bij dit soort momenten niet stil staat. Na je khorja heb je de stoet en zal iedereen meerijden naar de locatie. Vaak is dit een andere locatie, omdat het bij vele kastelen niet mogelijk is om met een grote groep te komen. Bruiden verwachten vaak dat de groepsfoto’s maar 15 minuten zullen duren, maar in praktijk is het 30 a 60 minuten. Vergeet niet dat iedereen bij de locatie moet aankomen, uit moeten stappen en naar de plek moeten lopen. Vaak is het ontzettend gezellig, maar ook mega chaotisch haha. 
Uiteindelijk maak je ook weer groepsfoto’s met familie in de zaal, dus je krijgt vaak dezelfde foto’s alleen heeft het bruidspaar een andere outfit aan. 

Ik deel hierbij dus echt mijn ervaring en visie. Voor mij maakt het helemaal niet uit of ik nu 15 minuten groepfoto’s aan het maken ben of 3 uur lang. Ik vind het vooral belangrijk om niet onnodig tijd te verliezen die op je bruiloft heel kostbaar is. . De dag vliegt namelijk voorbij!
Uiteraard moet je doen waar jullie achter staan en als jullie deze foto’s heel waardevol vinden, dan moeten jullie het zeker inplannen. En houd er alleen rekening mee dat je je khorja of eerder moet inplannen of juist je love shoot korter moet inplannen. Of je moet een mega regel zus/tante/vriendin hebben die iedereen kan commanderen om op te schieten en ervoor te zorgen dat iedereen snel op de foto gaat. 

4. Verwen jezelf
Mijn laatste tip voor deze blog is: Verwen jezelf!
Je verdient het beste en al helemaal op je bruiloft.
Ik vind het zelf altijd leuk om, rondom de belangrijke momenten in je leven, mijzelf te verwennen met bijvoorbeeld fijne verzorgingsproducten, een heerlijke massage of iets speciaals. 
Het plannen van een bruiloft zal veel van je vragen, dus plan leuke momenten in voor jezelf of voor jullie samen . Je bent maar 1 keer bruid, dus zorg ervoor dat deze periode als onvergetelijk zult ervaren en je er met een glimlach naar terug kunt kijken

Ik heb nog zoveel andere tips die ik met jullie wil delen, maar tijdens het typen merkte ik al dat het anders wel een hele lange blog gaat worden als ik nu alles deel. Dus next time meer!

Ik ben heel erg benieuwd wat jullie van de blog vinden
en welke tips en onderwerpen jullie graag zouden willen terug zien in mijn blogs.
Je kunt mij deze gerust mailen of via een DM op Instagram.

Liefs,

Fatima Zohra

Marokkaanse Bruiloft

9 Augustus, 2021

Delen

Reacties komen hier

Reacties

Reactieveld komt hier